Kako sam obradovao roditelje?

Mašina se upalila i ne staje, samo recite koji vam sastav treba i mi ćemo ga napisati na sajtu sastav.net

Danas vam donosimo sastav na temu Kako sam obradovao roditelje? ili ako vam treba tu je i sastav Kako sam obradovala roditelje, jer čemu se mučiti i prebacivati rodove kad se prepisuje sastav, lakše je nama da vam napišemo dva a možda i tri sastava, jer moderna vremena. Dakve pred vama su sastavi, više njih pa izaberite najbolji.

Kako sam obradovao roditelje - svi najbolji pismeni radovi su na sastav.net

Kako sam obradovao roditelje – svi najbolji pismeni radovi su na sastav.net

Sastav na temu: Kako sam obradovao roditelje?

Jednog dana sam odlučio da želim da usrećim svoje roditelje. Razmišljao sam o svim stvarima koje moji roditelji rade za mene i želeo sam da učinim nešto za njih zauzvrat.

Počeo sam tako što sam radio male stvari po kući, poput skupljanja igračaka i nameštanja kreveta bez da me pitaju ili da mi narede. Mogao sam da vidim da moji roditelji cene ove male gestove, i bilo mi je drago što sam ih video srećnim.

Ali želeo sam da uradim nešto još posebnije, nešto što bi ih zaista obradovalo. Pitao sam roditelje šta bi voleli za večeru, a oni su mi rekli da žude za svojim omiljenim obrokom, špagetima i ćuftima.

Nikada ranije nisam pravio špagete i ćufte, ali sam bio odlučan da to i ostvarim. Potražio sam recept na internetu i počeo da skupljam sastojke. Nije bilo lako, pogotovo zato što sam samo dete i ne bi trebalo da koristim šporet sam, ali sam uspeo da skuvam gomilu ukusnih špageta i ćufti.

Kada su moji roditelji došli kući i videli šta sam im napravio, bili su zadivljeni. Nisu mogli da veruju da sam sama napravio njihovo omiljeno jelo. A kada su ga probali, rekli su da je i bolje nego što su majka pravi. Bili su tako srećni i ponosni mnome, a ja sam bio srećan što sam ih usrećio.

Od tada sam odlučio da radim male stvari za svoje roditelje kad god sam mogao. Nisam to uradio zbog priznanja ili pohvale, već samo zato što sam ih voleo i želeo da ih usrećim. A ispostavilo se da je usrećivanje mojih roditelja i mene činilo srećnim.

Kako sam obradovala roditelje - najbolji pismeni rad

Kako sam obradovala roditelje – najbolji pismeni rad

Kako sam obradovala roditelje

Krila sam se iza vrata, slušala razgovor mojih roditelja i nekoga ko je pričao o meni.

„Ona je tako dobra ćerka“, govorio je neko, glasom punim divljenja. „U školi uvek dobija petice i pomaže vašim komšijama da odu u prodavnicu kada im zatreba. Takođe je veoma ljubazna i pažljiva, uvek misli na druge pre sebe.“

Dok je neko govorio, mogla sam da vidim ponos i sreću na licima mojih roditelja. Oči su im sijale od radosti, a osmesi bivali sve širi i širi. Moja majka je čak imala suze u očima dok je taj neko pričao o dobrim stvarima koje sam uradla. Bili su tako ponosni na mene, a ja sam osećala njihovu ljubav i divljenje čak tako skrivena izvirujući iza vrata.

Neko je nastavio: “A prošle nedelje je čak organizovala rasprodaju starih igračaka u školi kako bi prikupila novac za lokalno sklonište za beskućnike. Ona je tako saosećajna i pažljiva mlada dama.”

Tada su se osmesi mojih roditelja još širili i videla sam kako suze radosnice naviru u njihove oči. Bili su tako ponosni na mene, a ja sam bio tako srećan što sam ih usrećila.

Izašla sam iza vrata i ušala u sobu, a lica mojih roditelja su se još više razvukla u osmeh kada su me videli. Dojurili su do mene i čvrsto me zagrlili, obasipajući me poljupcima i govoreći mi koliko me vole.

Osećala sam se kao najsrećnija devojka na svetu, znajući da imam tako divne roditelje koji su tako ponosni na mene. I znala sam da ću nastaviti da ih činim srećnim, jer je sreća i ponos na licima roditelja ono što deca trebaju da pruže za sve ono što su dobili od roditelja.