Pismo zahvalnosti mašinovođi (strojovođi)

Pismo zahvalnosti mašinovođi (sastav na bosanskom)

Poštovani mašinovođo,

Pišem vam ovo pismo da vam se zahvalim što ste prošle sedmice vozili voz od Bihaća do Sarajeva. Moje ime je Amra i imam 10 godina.

Putovala sam sa porodicom u posjetu baki i djedu u Sarajevo. Nikada prije nisam bila na tako dugoj vožnji vozom. Vozili ste voz veoma glatko i osjećala sam se veoma sigurno tokom cijelog putovanja.

Pogled iz voza je bio prekrasan. Usput sam vidjela rijeke, planine i mala sela. Moj mlađi brat i ja smo se jako zabavljali gledajući kako se vani mijenja krajolik.

U jednom trenutku smo čak vidjeli i dugu! Putovanje od 9 sati je prošlo tako brzo ali to je možda jer sam zaspala.

Hvala vam još jednom što ste moju porodicu doveli u Sarajevo živu i zdravu. Imate veoma važan posao i cijenim što vozite voz za ljude poput nas da putuju i posjećuju porodicu.

S poštovanjem,
Amra, 10 godina
Bihać

Pismo zahvalnosti strojovođi (sastav na hrvatskom)

Dragi strojovođo,

Želim cijeniti i zahvaliti vam na izvrsnoj usluzi vožnje vlaka. Kao desetogodišnji učenik, nedavno sam putovao vašim vlakom iz Županje za Zagreb. Tijekom cijelog putovanja osjećao sam vaš iskren i fokusiran rad koji nam je pomogao da nesmetano stignemo do odredišta.

Strojovođe poput vas igraju važnu ulogu u tome da putovanja vlakom budu udobna i ugodna tako što marljivo obavljaju svoje dužnosti. Za upravljanje tako teškim vlakom sa stotinama putnika potrebno je puno odlučnosti i vještine.

Rukovali ste njime s najvećom pažnjom i preciznošću, pokazujući da su iskustvo i naporan rad potrebni za učinkovitog strojovođu.

Hvala vam što ste se dobro brinuli o svim putnicima, dajući prednost sigurnosnim normama. Uživao sam mašući ti kad je naš vlak prolazio kroz seoska sela i postaje.

Upravljanje vlakom trebao bi biti jedan od najugodnijih poslova ikada, s obzirom na to da putujete prekrasnim indijskim krajolikom.

Želim vam sve najbolje u vašoj plemenitoj profesiji i nadam se da ćete nastaviti inspirirati više djece poput mene koja žele učiniti nešto smisleno sa svojim životom.

S poštovanjem,
Borna, Županja