Jedan zanimljiv čas

Jedan zanimljiv čas (sastav na srpskom)

Prošle godine na jednom času informatike, nastavnik je odlučio da priča o video igricama! Svi smo bili uzbuđeni što smo čuli šta je imao da kaže. Počeo je govoreći o tri popularne igre: Majnkraft, Fortnajt i Fifa 2021.

Pričali smo o klanovima i taktici u igricama, i bilo je zaista zanimljivo. Svako je imao nešto korisno da kaže i nastavnik je baš bio zainteresovan za nas.

Čak nam je pokazao i nekoliko video snimaka kako on igra neke strateške igre, i svi smo bili zadivljeni kako su kul izgledali.

Tada je nastavnik izneo genijalnu ideju. Predložio je da napravimo sopstveni privatni Majnkraft server, kako bismo svi mogli da igramo igru od kuće. Svi smo bili toliko uzbuđeni zbog ideje da smo odmah počeli da radimo na njoj. Nastavnik je zakupio server, a mi smo krenuli da kreiramo svet.

Vremenom smo podelili Majnkraft server sa celom školom i postao je neverovatno popularan. Svi početni igrači iz naše učionice postali su administratori u igri, i bilo je tako super moći da pomognemo u upravljanju serverom i da se pobrinemo da se svi zabavljaju.

Ali to je bio samo početak. Sa našeg Minecraft servera se pojavilo nekoliko timova iz starijih razrea koji su počeli da se takmiče u drugim igrama kao što su League of Legends, DOTA 2 i CS:GO.

Bilo je neverovatno videti kako je naš mali Minecraft server prerastao u tako veliku zajednicu gejmera.

To je definitivno bio jedan od najzanimljivijih časova nastave koje smo ikada imali. Toliko smo naučili o video igrama, morali smo da kreiramo i upravljamo sopstvenim Minecraft serverom, pa čak i pomogli da stvorimo nove timove gejmera.

Bio je to odličan način da naučimo o tehnologiji i da se zabavimo u isto vreme!

Jedan zanimljiv čas (sastav na hrvatskom)

Jednom davno sjedio sam na satu povijesti za koji sam mislio da će biti jako jako dosadan. Ali tada sam primijetio da djevojka, moja tajna simpatija, iz mog razreda mene gleda u mom pravcu i smiješi se. Osjetilo sam kako mi se obrazi rumene od srama, ali sam u isto vrijeme osjetio uzbuđenje u grudima.

Kako je nastava odmicala, počeli smo razmjenjivati poruke na papirićima, dodajući ih naprijed-natrag između stolova.

Razgovarali smo o stvarima koje smo voljeli, kao što su glazba i filmovi, i bio sam iznenađen kada sam otkrio da imamo mnogo toga zajedničkog. Oboje smo voljeli slušati bendove kao što Nucci i Breskvica. Zanimali su nas i isti Youtuberi.

Kako je sat odmicao, preokupirala je moju pažnju. Osjećao sam da smo povezani i nisam mogao, a da je ne gledam kradom kad god sam imao priliku.

Na kraju, pred kraj sata, pogledala me i stidljivo mi se nasmiješila. Osjetio sam kako mi srce preskače i znalo sam da moram nešto učiniti. Pa sam skupio hrabrosti da je pitam želi li nešto pojesti u McDonald'su za vikend

Na moje iznenađenje, rekla je da! Razgovarali smo i smijali se uz hamburgere i krumpiriće i osjećao sam se kao da se stvarno slažemo. Čak smo se držali i za ruku.

Taj sat povijesti ispao je sve samo ne dosadan. Bio je to dan kada sam upoznao nekog posebnog i osjećao sam se kao da mi se život zauvijek promijenio.

Iako smo oboje bili sramežljivi, pronašli smo vezu koja je bila jača od naših strahova i znao sam da je želim bolje upoznati.