Moj pas

Moj pas je moj prijatelj (sastav za osnovnu na hrvatskom)

Moj najbolji prijatelj je moj pas Sam. Sam je zlatni retriver koji je sa mnom od kad sam bila djevojčica. Imamo toliko prekrasnih zajedničkih uspomena.

Poklonio mi ga je tata kad sam imala 3 godine.

Kad sam bila mala, Sam bi uvijek dolazio spavati u moju sobu kad bih ružno sanjala ili se bojala mraka. Njegovo krzneno tijelo sklupčano uz moje bilo je tako utješno. I Sam se voli igrati sa mnom.

Satima se igramo bacanja stvari u dvorištu i zajedno idemo u duge šetnje po susjedstvu. Sam je uvijek tako sretan kad me vidi kad se vratim iz škole. Njegov rep maše sto na sat i daje mi slinave poljupce.

Iako Sam stari, i dalje se ponaša kao razigrano štene. Imamo posebnu vezu i znam da će Sam uvijek biti uz mene, bez obzira na sve. Tako sam zahvalna na svom vjernom krznenom prijatelju.

Sam čini svaki dan svjetlijim i zabavnijim. Ne mogu zamisliti svoj život bez njega.

Naši kućni ljubimci postaju tako važan dio naših života i naših obitelji. Sam je sigurno središnji dio mene. Bio je moj suputnik otkad znam za sebe, a nadam se još mnogo godina.

Zato je Sam, moj zlatni retriver, moj najbolji prijatelj. Svaki dan unosi toliko smijeha i ljubavi u moj život. Osjećam se jako sretnom što imam prijatelja poput Sama.

Moja pudlica je najbolji pas (sastav na srpskom)

Iako sam mlada, potpuno znam da život može biti, pa, super nepredvidiv. Jednog dana ste pod stresom zbog testa iz matematike ili zaljubljenosti u tog slatkog dečaka na času engleskog, a onda sledećeg minuta, idete kući sa novim najboljim prijateljem.

Upravo to mi se desilo sa mojim psom tj kujicom, Fifi. Međutim, Fifi nije bilo kakav pas, Fifi je najslatkija pudlica na svetu.

Dozvolite mi da vam kažem kako sam upoznala Fifi. Bio je to super normalan dan posle škole, a ja sam šetajući išla kući, osećajući se pomalo ljutito zbog ocene iz srpskog jezika.

Odjednom sam ugledala ovu sićušnu, drhtavu kuglu krzna na trotoaru. Bila je to Fifi! Izgledala je *tako* izgubljeno i uplašeno, a moje srce se jednostavno razbilo na milion komada.

Znala sam da moram da joj pomognem, pa sam je zgrabila i odmah sam mogla da kažem da je posebna. Bilo je kao da nam je suđeno da pronađemo jedno drugo.

Prvih dana sam pokušala da pronađem vlasnike (ko bi izgubio pudlicu i to štene) ali bezuspešno, pa je tako Fifi zaglavila sa mnom.

U početku, moji roditelji, nisu hteli da imaju psa. Ali kada su videli koliko mi Fifi znači i koliko sam spremna da se brinem o njoj, popustili su. Mislim, ko bi mogao da odoli Fifinom divnim okicama?

Imati Fifi u mom životu je blago rečeno neverovatno. Ona je više od kućnog ljubimca; ona je moj najbolji prijatelj. Sve radimo zajedno. Idemo u šetnje, gledamo filmove, pa čak i pravimo plesne zabave u mojoj sobi (Fifina omiljena pesma je „Who Let the Dogs Out?“ – bez šale!). A kada se osećam loše ili pod stresom zbog škole ili prijatelja, Fifi je uvek tu da se mazi i učini da se osećam bolje.

Ima toliko stvari koje Fifi čine posebnim. Pre svega, ona je super pametna. Naučila sam je svim vrstama trikova, poput sedenja, donošenja stvari, pa čak i kako da donese ciljano moje papuče! I ona se uvek lepo ponaša. Nikada ne žvaće moje cipele niti ulazi u smeće, iako znam da je ponekad u iskušenju. 😏

Ali najbolja stvar kod Fifi je njeno srce. Ona je najlojalniji pas ikada. Voli samo mene.

Dakle, to je priča o pudlici Fifi. Trenutno jednostavno ne mogu da zamislim svoj život bez nje.

Moj pas i čuvar (sastav na bosanskom)

Imam staforda po imenu Sanjin (svi se čude imenu), i on je najjači pas kojeg poznajem. Ne boji se nikog, niti ičeg. Pravi pas čuvar.

Jedna od stvari koja mog psa čini tako jakim je njegova fizička građa. Staford terijeri su poznati po svojim mišićavim tijelima, što ih čini strašnim protivnicima u svakoj situaciji.

Mišići mog psa su toliko moćni da mu nijedan drugi pas ne može nauditi. Čak i kada je suočen s većim, jačim psima, on stoji na svom mjestu i brani sebe i mene.

Ali nije samo njegova fizička snaga ono što ga čini tako nevjerovatnim. Takođe je nevjerovatno odan i zaštitnički nastrojen. Kad god sam napolju, on je uvijek u blizini, drži me na oku i brine se da sam siguran. Nikada ne napušta moju stranu, i znam da uvijek mogu računati na njega da će biti uz mene.

Jednom, kada smo bili u šetnji, naišli smo na grupu agresivnih pasa koji su lajali i režali na nas. Bio sam uplašen, ali moj pas je stajao pri svome i bez lajanja ih posmatrao, samo je režio. Da sam ga pustio sa povoca, uništio bi ih.

Na kraju su se ostali psi povukli. Tada sam shvatio koliko je moj pas zaista jak i hrabar.

Moj staford terijer je najjači pas kojeg poznajem. Jači je od Alijnog vučjaka, i Adnanovog dobermana.

Sa svojim snažnim mišićima i nepokolebljivom odanošću, on je sila na koju treba računati. Osjećam se tako srećnim što ga imam u životu, i znam da će uvijek biti tu da me zaštiti i čuva.

Ima i mana, kaki svuda po dvorištu pa me majka tjera da to očistim.