Sveznan je online magazin i enciklopedija koja daje činjeničine odgovore na razna pitanja iz svega što nas okružuje. Sam naziv sajta odaje našu koncepciju gdje želimo da napravimo enciklopediju koja zna sve o svemu. Za razliku od drugih stranica bit sveznana je da ne nagađa i ne pogađa nego daje striktne, racionalne i naučno potkovane odgovore.

Cilj Sveznana

Cilj naše enciklopedije je edukacija i dijeljenje znanja. Svim člancima na sveznanu će se uvijek moći besplatno pristupiti. Sveznan nikad neće ni u kojem slučaju biti alat mržnje, negativnosti i agresivnog marketinga. Sveznan se neće uplitati u politiku i religiju svojim mišljenjem, osim davanja činjeničnog stanja u određenim situacijama.

Trudićemo se da razbijamo mitove koje plasiraju naši popularni mediji.

Komentari  na Sveznanu

Svi komentari koji doprinose temi o kojoj se razgovara su dobro došli. Psovke, besmisleni komentari, politički komentari, iskazi mržnje, sadržaj za odrasle, reklamiranje drugih stranica (po slobodnoj procjeni administratora)  i ostalo što autorstvo Sveznana zaključi da je nepoželjno će biti obrisano. Ostavljanje komentara je dozvoljeno svim posjetiocima bez  registracije.  Vaši komentari neće biti mijenjani od strane administratora našeg magazina.

Pomoć i pitanja

Pored edukacije i dijeljenja znanja naš cilj je i pomoć ljudima. Možete nam poslati bilo kakvo pitanje za koje ne znate odgovor i onog trenutka kada dođe na red će biti odgovoreno. U sekciji pitanja možete postaviti pitanje, a ako želite možete se priključiti našem timu i ponuditi odgovore.

Sveznan Autori

Sveznan autori su pretežno osobe koje su kvalifikovane na ovaj ili onaj način da daju odgovore na data pitanja. Autor možete postati i vi putem kontakt stranice. Da bi ste bili autor morate praktično dokazati da ste kompetentni da budete naš autor. Kao autor možete pisati o bilo čemu u čemu imate stručnost. Bitno je da tekst sadrži činjenice i poštuje ciljeve Sveznana. Ako nemate ideju, o čemu da pišete možete pogledati sekciju Pitanja gdje stoje lista pitanja koje su nam poslali naši čitaoci.

Autorska prava

Svi tekstovi objavljeni na Sveznanu su vlasništvo prvenstveno autora i samog magazina Sveznan (osim ako to drugačije nije navedeno). Tekstovi su besplatni za javnost i mogu biti preuzeti na vašu stranicu ili blog pod sledećim uslovima:

1. Imenovanje autora i Sveznana. Morate navesti Autora članka i morate navesti Sveznan kao izvor.
2. Kada preuzimate, tekstove ne smijete ih prerađivati, jer možete navesti netačne informacije koje bi naše autore mogle dovesti na loš glas.
3. Fotografije. Fotografije su vlasništvo treće strane i mi imamo dozvolu da ih objavimo. Da bi ste preuzeli fotografije morate kontaktirati autore istih, jer nisu vlasništvo Sveznan enciklopedije.

Članke možete preuzeti da ne navodite autore i naš magazin pod sledećim uslovima:

1. Članak ne smije biti identičan od riječi do riječi. Naše činjenice morate iskazati u drugačijoj formi.
2. Budući članak ne smije ni u kojem slučaju aludirati da je neko od Sveznan autora njegov autor (osim ako to stvarno nije).