Moja budućnost

Moju budućnost (sastav za završetak osnovne)

Kako završavam osnovnu školu, na narednih nekoliko godina života gledam sa mješavinom uzbuđenja i nervoze.

Za nekoliko mjeseci počet ću pohađati srednju medicinsku školu. To je prvi korak moje karijere budućeg doktora.

Oduvijek sam bila fascinirana naukom i pomaganjem ljudima, tako da mislim da će karijera ljekara biti veoma korisna.

Međutim, moram priznati da me malo muče strašniji detalji u medicinskoj školi poput krvi i igala. Znam da je to nešto na šta ću morati da se naviknem ako želim da radim u oblasti medicine.

Znači slijedi prvo medicinska škola, a zatim i medicinski fakultet.

Izvan mog obrazovanja, narednih nekoliko godina će vjerovatno donijeti mnoge promjene u mom privatnom životu.

Nastaviću da sazrijevam i stičem više samostalnosti kako uđem u tinejdžerske godine.

Nadam se da ću održati prijateljstva koja sada imam jer obično se drugarstva iz osnovne škole raspadnu. Nadam se da ću i izgraditi nova sa istomišljenicima u srednjoj školi.

Takođe mislim da ću možda početi primjećivati ​​dječake ali i oni mene na drugačiji način sa simpatijama, pa čak i početi izlaziti u grad.

Znam da će biti uspona i padova, ali otkrivanje romantike i učenje kako upravljati odnosima bit će važan dio mog putovanja u mladost.

U narednih 4 do 5 godina očekujem mnoge transformacije u svim oblastima mog života.

Moja svakodnevna rutina će uključivati ​​intenzivno učenje kako bih se pripremila za medicinsku karijeru, a ne nastavu osnovne škole.

Postat ću odgovornija prema sebi bez roditelja i nastavnika koji me usmjeravaju na svakom koraku.

Moj društveni život će vjerovatno postati složeniji kako počnem izlaziti i povezivati ​​se oko zajedničkih interesa sa novim prijateljima.

Iako je budućnost nenapisana prazna hartija, očekujem da ću se suočiti s izazovima koji će me oblikovati u osobu kakva želim postati i ostvariti uspješan život… Da, kad sagledam šta napisah – spremna sam!

Poslala: Anela H.

Moja skora budućnost (sastav na hrvatskom jeziku)

Kako završavam osnovnu školu u svom malom gradu u Hrvatskoj, gledam naprijed u sljedećih nekoliko godina s ambicijom i iščekivanjem.

Planiram pohađati srednju elektrotehničku školu kako bih nastavio zanimati se za tehniku i tehnologiju. Nakon srednje škole nadam se da ću se preseliti u Zagreb zbog studija i više mogućnosti.

Ako se budem mogao preseliti u Zagreb, san mi je trenirati nogomet u Dinamu. Cijeli sam život igrao nogomet i volio bih priliku razvijati svoje vještine u najbolje hrvatskom klubu.

Izvan mog obrazovanja i sporta, moji prijatelji i ja također smo radili na izgradnji našeg CS:GO eSports tima (video igra).

Natjecali smo se na nekim lokalnim turnirima s dobrim rezultatima i mislimo da imamo talenta da u sljedećih nekoliko godina postanemo pravi natjecatelji na regionalnoj razini.

Moji prijatelji i ja već godinama igramo zajedno, pa se nadam da ćemo, čak i kad krenemo u srednju školu i živimo u različitim gradovima, moći održati tim i početi osvajati veća natjecanja.

Doći do velikog događaja uživo pred tisućama obožavatelja bilo bi nevjerojatno. Planirao sam pokrenuti i YouTube kanal o igranju video igrica, pa možda i to dođe na red.

Sljedećih 4 do 5 godina donijet će velike promjene u životu dok budem radio na stvaranju vlastitog puta. Morat ću se preseliti od kuće i preuzeti više odgovornosti bez stalnog vodstva roditelja i učitelja.

Upravljanje školskim obvezama, nogometnim treninzima i mojim eSports timom zahtijevat će razvijanje vještina upravljanja vremenom i neovisnosti.

Iako će biti teško živjeti dalje od obitelji i prijatelja, preseljenje u veći grad poput Slavonskog Broda ili Zagreba otvorit će više mogućnosti za izgradnju odnosa i umrežavanje s onima koji dijele moje ambicije i strasti.

Budućnost je puna neizvjesnosti, ali znam da uz naporan rad i upornost mogu ostvariti svoje snove. Moj cilj je postići izvrsnost u studiju, sportu i hobijima uz stalno učenje i usavršavanje svojih vještina.

Reću ću vam moja budućnost je svijetla i veselim se svim novim avanturama koje dolaze!

Poslao: Josip, Požega