Kako sam provela Novu godinu

Pošto se bliži Nova godina i kreativni nastavnici i profesori će vam sigurno kad počne drugo polugodište zadati baš tu temu Kako sam provela Novu godinu ili Kako sam se provela na dočeku Nove godine. Ako pak bude vam trebao neki drugi sastav na bilo koju temu, nebitno jesu u pitanju Dočeci Nove godine, neki drugi događaji ili opisi, slobodno se javiti na sajtu sastav.net i zatražite da vam napišemo sastav po vašoj želji.

Kako sa provela za doček Nove Godine - sastav iz srpskog jezika

Kako sa provela za doček Nove Godine – sastav iz srpskog jezika

Sastav: Kako sam provela Novu godina

Bila je novogodišnja noć i osećala sam mešavinu uzbuđenja i nezadovoljstva. Oduvek sam želela da praznik provedem vani sa prijateljima, uživajući u vatrometu i odbrojavajući zajedno sa njima do ponoći i Nove Godine. Ali moji roditelji su imali druge planove.

„Nećeš izaći za novogodišnju noć“, odlučno je rekla moja mama dok sam pokušavala da kažem moje mišljenje. „Nije bezbedno da mlade devojke budu na ulici noću”.

“Ali svi moji prijatelji idu!” protestovao sam. “I oni neće biti sa svojim roditeljima. Molim te, zar ne mogu da odem na kratko?”

“Apsolutno ne”, rekao je moj tata. “Imamo lepo porodično veče kod kuće. Igraćemo igrice, gledati filmove i samo uživati u društvu jedni sa drugima.”

Zakolutala sam očima i frustrirano otpuhnula. Znala sam da je besmisleno raspravljati se sa roditeljima kada oni nešta odluče, ali nisam mogla a da ne budem silno razočaran zbog njihove odluke, jer zaista roditelji mojih vršnjaka ih već puštaju same napolje, jedino se moji starci bune i drže me pod staklenim zvonom.

Dan je polako prolazio dok sam se ja durila i čak potajice jednom malo zaplakala, pokušavajući da ignorišem svo uzbuđenje prolaznika zbog praznika koje je dopiralo iz vana. Moja braća i ja smo igrali neke društvene igre i gledali nekoliko filmova, ali to jednostavno nije bilo isto kao da sam vani sa prijateljima. Volim moju braću, volim i roditelje (tu noć ne baš toliko), ali zaista bih volela da sam mogla barem na kratko otići na trg i videti se sa mojim društvom.

Kako je veče odmicalo, moji roditelji su počeli da se prisećaju svojih dočeka Nove Godine. Pričali su priče o ludim zabavama i romantičnim sastancima, i nisam mogla a da ne osetim malu zavist, a u jednom trenutku mi se činilo da namerno pričaju te priče ne bi li se ja još gore osećala.

„Sećaš li se onog puta kada smo otišli ​​na trg i kada smo gledali one neverovatne vatromete?“ rekao je moj tata sa osmehom. “To je bila tako zabavna noć.”

„A šta je sa godinom kada smo otišli ​​u taj otmeni restoran i imali obrok od sedam jela?“ dodala je moja mama. “To je bilo tako romantično.”

Slušala sam njihove priče sa mešavinom interesovanja, srdžbe i dosade. Voleo sam da slušam o njihovim prošlim avanturama, ali to me je samo činilo sve željnijom da i sama doživim svoju avanturu za doček Nove godine.

Kako se bližila ponoć, počeo sam da sanjarim o tome kako bi bilo biti u gradu sa svojim prijateljima. Zamišljala sam kako plešem i smejem se i slavim početak Nove godine. I potajno sam želela da možda, samo možda, bude tamo i dečak koji mi se sviđa.

Zatvorila sam oči i pretvarala sam se da sam u gradu,na trgu, uživajući u prizorima i zvucima praznika. U svojoj fantaziji, videla sam sebe kako stojim na prepunoj ulici i gledam kako vatromet eksplodira iznad glave. I kad je sat otkucao ponoć, nagnula sam se da poljubim dečaka koji mi se dopadao. I onda..

I onda sam čula roditelje kako odbrojavaju od deset, i trgnula sam se iz sanjarenja. Otvorila sam oči i videla mamu i tatu kako mi se smeši, pružajući ruke da se pridružim odbrojavanju.

“Deset! Devet! Osam! Sedam! Šest! Pet! Četiri! Tri! Dva! Jedan! Srećna Nova godina!” vikali su uglas, dok je zvuk vatrometa ispunjavao vazduh napolju.

Uzdahnula sam i nevoljno ih uhvatila za ruke, osećajući mešavinu razočaranja i rezignacije. Znao sam da nikada neću dočekati Novu godinu iz snova, barem ne ove godine. Ali dok sam gledala u nasmejana lica svojih roditelja, shvatila sam da možda ipak nije tako loše provesti praznik sa njima.

Pismena vežba Kako sam provela Novu godinu

Pismena vežba Kako sam provela Novu godinu

Pismeni sastav: Kako sam provela Novu godinu

Doček Nove godine je vreme za slavlje i druženje sa najmilijima. Ove godine sam imala tu (ne)sreću da provedem veče sa porodicom u kući tetka i tetke

Kako je veče počelo, moji rođaci i ja smo svi bili uzbuđeni za noć koja je pred nama. Rani deo večeri proveli smo igrajući se i trčeći po kući uživajući u prazničnoj atmosferi.

Oko 21:00 seli smo na ukusnu večeru od pečene piletine, roštilja, pire krompira i povrća. Svi smo jeli dok nismo se prejeli, a onda smo se smestili u dnevnu sobu da gledamo neke od naših omiljenih filmova.

Kako je sat otkucavao bliže ponoći, počeli smo da se osećamo sve uzbuđenije. Moj mlađi brat je stalno pitao kada će biti vreme za odbrojavanje do nove godine, a moja sestra je bila zauzeta donošenjem novogodišnjih odluka.

Konačno je stigao trenutak koji smo svi čekali: došlo je vreme za odbrojavanje do nove godine! Svi smo se okupili oko televizora, gledali kako sat otkucava ponoć i kako lopta pada na Tajms skveru.

Kako je sat otkucao 12, svi smo čestitali i grlili jedni druge, poželevši jedni drugima srećnu Novu godinu. Takođe smo se potrudili da jedni drugima poželimo najlepše novogodišnje želje, rekavši šta se nadamo da će nam Nova godina doneti mnogo sreće.

Nakon odbrojavanja, nastavili smo da slavimo pevajući i igrajući uz omiljene pesme. Moji tetak i tetka su čak izvukli neke stare porodične fotografije da bismo ih pogledali i podsetili na prošlu godinu.

Kako je noć odmicala, nastavili smo da uživamo u društvu jedni drugih, smejajući se i dobro zabavljajući, a mi deca smo dobili čak i šampanjac da pijemo (naravno bio je to dečji šampanjac). Na kraju smo svi počeli osjećat se vrlo umorno i pospano pa je došlo je vreme da poželimo laku noć i odemo u krevet.

Sve u svemu, odlično sam provla za novogodišnju noć sa svojom porodicom (iako iskreno to nisam baš očekivala). Bio je to zabavan i nezaboravan način da se proslavi početak nove godine, a već se radujem proslavama sledeće godine. Nadam se da će nova godina svima doneti sreću i uspeh i da ćemo svi zajedno nastaviti da pravimo divne uspomene. Srećna Nova godina!