Da sam roditelj kako bi se ponašao

Novi napisani pismeni rad na temu Da sam roditelj kako bi se ponasao. Ukoliko vam se je potrebno još neki sastav napisati na ovu ili neku sličnu temu, možete nam se javiti putem komentara.

Sastav na temu Da sam roditelj kako bi se ponasao

Da sam roditelj kako bi se ponasao – sastav za školu

Da sam roditelj, trudio bih se da budem najbolji roditelj koji mogu biti. Pobrinuo bih se da moja deca budu dobro zbrinuta, i fizički i emocionalno.

Prvo, ja bih dao prednost dobrobiti moje dece iznad svega. To bi značilo da se postaraju da imaju dovoljno hrane, da su obučeni i zaštićeni i da imaju pristup zdravstvenoj zaštiti. Takođe bih se pobrinuo da budu bezbedni i zaštićeni od povreda.

Drugo, bio bih pažljiv i pun ljubavi roditelj. Slušala bih potrebe i brige svoje dece i bila tu za njih kada sam im bila potrebna. Takođe bih se postarao da provedem kvalitetno vreme sa njima, igrajući igrice, čitajući zajedno i radeći druge aktivnosti u kojima smo oboje uživali.

Treće, bio bih disciplinski radnik. Postavio bih jasna pravila i granice svojoj deci i sprovodio ih dosledno i pošteno. Takođe bih se pobrinuo da svoju decu naučim ispravno od lošeg i da im usadim snažan osećaj za moral i etiku.

Četvrto, ja bih svojoj deci bio uzor. Potrudio bih se da im dam dobar primer koji će slediti, tako što ću biti pošten, odgovoran i poštovan. Takođe bih se postarao da budem strpljiv, ljubazan i pun razumevanja i da svojoj deci uvek pokažem ljubav i podršku.

Konačno, ja bih bio roditelj koji podržava. Ohrabrio bih svoju decu da slede svoje snove i ciljeve, i pružio im resurse i smernice koje su im potrebne da uspeju. Takođe bih bio tu da ih podržim kroz izazove i neuspehe koje život neizbežno nosi, i da proslavim njihove uspehe i dostignuća.

Biti roditelj je ogromna odgovornost, ali je i velika privilegija. Da sam roditelj, učinio bih sve što je u mojoj moći da budem najbolji roditelj koji mogu da budem i da svoju decu vaspitavam da budu srećna, zdrava i uspešna odrasla osoba.

Sastav iz srpskog jezika Da sam roditelj kako bi se ponasao

Sastav iz srpskog jezika Da sam roditelj kako bi se ponasao

Sastav na temu: Da sam roditelj kako bi se ponasao

Da sam roditelj, trudio bih se da budem najbolji roditelj koji mogu biti. Dao bih sve od sebe da obezbedim svoju decu, i emocionalno i fizički, i da budem podrška i prisustvo ljubavi u njihovim životima. Trudio bih se da im budem dobar uzor, dajući im pozitivan primer koji treba da slede.

Što se tiče toga da li bih bio moderan ili konzervativan roditelj, mislim da bi to zavisilo od situacije. Pokušao bih da budem otvoren i prilagodljiv, i da donosim odluke na osnovu onoga što sam verovao da je najbolje za moju decu, umesto da budem vezan za bilo koju određenu ideologiju.

Nadam se da će me moja deca voleti i daću sve od sebe da zaslužim njihovu ljubav tako što ću biti brižan roditelj i roditelj koji me podržava. Trudila bih se da ih saslušam i da razumem njihove potrebe, i da budem uz njih kada sam im bila potrebna. Takođe bih pokušao da budem strpljiv i pun razumevanja, i da im ponudim smernice i podršku dok rastu i razvijaju se.

Sve u svemu, mislim da bi biti roditelj bilo izazovno, ali neverovatno korisno iskustvo, i dala bih sve od sebe da budem najbolji roditelj koji mogu da budem. Želeo bih da budem podrška i prisustvo pune ljubavi u životima svoje dece i da im pružim negu i smernice koje su im potrebne da izrastu u srećne i zdrave odrasle osobe.