Smiješan doživljaj iz trećeg lica

Sastav: smiješan doživljaj iz trećeg lica 🇧🇦

Bio jednom davno dječak po imenu Senad koji je volio da se šali sa svojim prijateljima i porodicom. Jednog dana odlučio je uradi trik sa svojim mlađim bratom Semirom tako što je sakrio njegov omiljeni automobil.

Semir je uzduž i poprijeko tražio svoj auto igračku, ali je nigdje nije mogao pronaći. Na kraju se uznemirio i počeo je da plače. Senad je shvatio da će ubrzo to privući pažnju roditelja i da će od bezazlene šale biti krivac. Brzo je Semiru objasnio da će sada da ga traže zajedno…

Stoga je Senad odlučio pokrenuti potragu za blagom za Semira kako bi pronašao njegov izgubljeni automobil. Napisao je niz tragova koji su odveli Semira u jurnjavu po cijeloj kući, da bi na kraju završili u dvorištu gdje je bio skriven autić.

Semir je bio presrećan kada je konačno pronašao svoj voljeni automobil. Zagrlio je Senada i oprostio mu što je to sakrio. Dva brata su ostatak dana provela igrajući se sa svojim igračkama i zabavljajući se zajedno.

Tog dana, Senad je naučio da izigravanje šale sa svojim voljenima nije uvijek najpametnija ideja. Umjesto toga, otkrio je da ih je bolje usrećiti i da to mnogo više ispunjava. I Semir je naučio da čak i kada se čini da su stvari izgubljene, uvijek postoji nada za sretan kraj.

Sastav: Epska bitka vodenim balonima 🇷🇸

Jednom davno, bila jedna mlada devojka po imenu Sara koja je provodila letnji raspust u kući svog dede i bake. Njeni baka i deda živeli su u velikoj kući sa ogromnim dvorištem i bazenom, savršenom za igru i zabavu. Sara je volela da provodi vreme napolju i jednog dana je doživela najsmešnije iskustvo u svom životu.

Jednog vrelog popodneva, Sara se igrala sa prijateljima u dvorištu kada su pronašli torbu punu balon. Odlučili su da pune balone vodom i da se gađaju njima. To je ispala najepskija bitka koju su ikada imali. Bacali su jedni na druge balone sa vodom, smejali se i tako se zabavljali. Trava je bila mokra, voda je curila, i sve unaokolo je bilo natopljeno.

Ali iznenada se dogodila katastrofa. Sarin prijatelj Milan slučajno je prejako bacio balon sa vodom i on je zveknuo pravo Saru u lice. Sarine naočare su odletile i pale na dno bazena. Sara nije mogla ništa da vidi bez njih Svi su stali i zurili iznenađeno, ne znajući šta da rade.

Iznenada se pojavio Sarin deda i pritekao u pomoć. Skočio je i zaronio u bazen. Brzo je dohvatio Sarine naočare, a onda isplivao na površinu i pružio joj ih. Sara je bila tako srećna da je snažno zagrlila svog dedu.

Dan je završen srećnim završetkom. Sarin deda je spasao stvar, a deca su se odlično provela. Vratili su se unutra da donesu sladoled, a Sarin deda se čak pridružio. Razgovarali su i smejali se, a Sara je znala da nikada neće zaboraviti taj dan.

Sastav: Ante i Josip pokušavaju biti smiješni 🇭🇷

Ante i Josip bili su u misiji da se našale s svojim razrednikom. Planirali su sve tjednima i konačno su došli do po njihovim mišljenju savršenog plana.

Jednog dana, za vrijeme odmora, Ante i Josip kad je razrednik izašao zamijenili su njegovu šalicu za kavu onom u kojoj je bio lažni pauk. Jedva su čekali da mu vide izraz lica kada otpije gutljaj!

Međutim, stvari nisu išle baš po planu. Kad je razrednik otpio gutljaj, nije se ni trznuo. Ispostavilo se da je zapravo očekivao šalu od nestašnog dvojca.

I taman kad su očekivali kaznu, umjesto da se naljuti, razrednik se nasmijao i čestitao Anti i Josipu na kreativnosti. Rekao je da bi izbjegli kaznu moraju da se pridruže školskom dramskom klubu, gdje bi mogli pokazati svoje komičarske talente.

Od tog dana Ante i Josip postali su poznati kao rezidentni komičari razreda te su svojim razrednicima i učiteljima donosili radost i smijeh. A da razmislimo, sve je počelo jednostavnom ne baš ukusnom šalom!