Moderna kuhinja: ideje i savjeti

Prilikom izrade kuhinje po mjeri imate priliku da neke stvari izvedete na način mnogo bolji nego kod serijski proizvedenih kuhinja. Takođe, možete da birate materijale, boje i ugradbene uređaje koji odudaraju od standarda. Trebate znati da je svaka kuhinja po mjeri unikatna zbog prilagodbi vašem prostoru i potrebama.

moderna-kuhinja

U tekstu ispod vam donosimo neke odrednice koje možete upotrijebiti u vašoj novoj kuhinji:

1. Ugradbeni uređaji

Ugradbeni uređaji su sada in. Izuzetno ih je lako održavati, odlično se uklapaju u dizajn moderne i elegantne kuhinje. Cijenom su isti ili neznatno viši od odgovarajućih samostojećih uređaja.

2. Osvjetljenje

Svaka kuhinja, koliko god bila velika ili mala, treba odličnu rasvjetu, a posebno kod radne ploče. Zahvaljujući modernim led i spot light svjetlima, vaša kuhinja sada može odavati savršenu atmosferu. Čak šta više nove vrste prekidača ne morate ni dodirnuti, dovoljno je mahnuti rukom ispred njih te na taj način sačuvati čistoći i higijenu vašeg kuhinjskog prostora.

3. Kompozitni materijali i kamen

Radne ploče i sudoperi od kompozitnih materijala i kamena su nešto posebno. Osim samog atraktivnog i skupocjenog izgleda, krasi ih pouzdanost i dugotrajnost.

4. Indukcija

Indukcione ploče su brže, ekonomičnije i sigurnije. Same detektuju kada je posuda postavljena na ploču.

5. Ublaživači udara

Svaka moderna kuhinja bi trebala da posjeduje ublaživače udara / amortizere na svim vratima i ladicama. Nema više lupanja, a da ne spominjemo uticaj na dugotrajnost elemenata.

6. Aluminijum

Ručke i bilo kakvi hvataći elementi bi trebali biti od alumunijuma. Brušeni aluminijum je izuzetno elegantan za oko i uklapa se na većinu modernih kuhinja.

Preuzeto sa www.namjestajpiramida.com.