Kako podesiti alarm na računaru?

Imate potrebu da rano ustanete ali nemate pri ruci budilnik ili telefon koji možete da podesite ali imate laptop ili desktop računar? Na windows baziranim računarima ne dolazi preinstaliran alarm, no ne morate da brinete, postoji veliki broj rješenja koji će vam omogućiti da ustanete u pravo vrijeme. Mi vam predstavljamo dva najbrža i najjednostavnija načina za jutarnje buđenje…

1. Kako podesiti alarm na kompjuteru bez instaliranja ikakvog dodatnog programa?

Ubjedljivo najlakši alarm za podesiti je onaj na www.kukuklok.comDovoljno je da otvorite navedenu stranicu u omiljenom browseru, odredite kada želite da se alarm aktivira i ostavite browser i računar upaljen. Jednom kada otvorite stranicu, možete čak i da se isključite sa interneta, jer jednom kada se učita, stranica je tu dok god je tab u vašem pretraživaču i vaš pretraživač upaljen. Prednost ovog alarma je što radi na bilo kojem operativnom sistemu, a nedostatak što morate imati internet konekciju da bi ste ga aktivirali, takođe nemoguće je podesiti dugoročne termine alarma. Treba napomenuti da je autor stranice naše gore list Istok Pavlović.

2. Kako podesiti alarm na računaru instalacijom dodatnog programa?

Postoji mnogo programa kojima je alarm i buđenje primarna svrha. Neki su komplikovaniji, neki jednostavniji, mi smo dali prednost besplatnom i jednstavnom programu Alarm Clock 1.0. Možete besplatno da ga skinete sa adrese ispod:

http://download.cnet.com/Alarm-Clock/3000-2350_4-10064069.html

Osim predefinisanih zvukova buđenja možete izabrati i svoju omiljenu mp3icu kao zvuk buđenja. Za razliku od kukukloka, ovdje možete podesiti alarm za svaki dan u sedmici i ne morate imati konekciju ka internetu, a i sam program je lagan i ne opterećuje vaš računar.

alarm-na-racunaru