Kako rezervisati termin za vizu u ambasadi Njemačke

NAPOMENA
Od 01.01.2017. Njemačka ambasada je ukinula ograničeni broj rezervacija termina. Sada svi mogu da se prijave na listu čekanja za razgovor putem onlajn zakazivanja termina na linku ispod. Rezervacija termina je besplatna za sve.

https://service2.diplo.de/rktermin/extern/choose_realmList.do?request_locale=de&locationCode=sarj

Na stranici koja se otvori potrebno je da kliknete na link “Weiter”.

Zatim ćete završiti na stranici kao na slici:

Na toj stranici treba izaberete svrhu rezeveracije termina za Vizu i kliknete na Weiter.

Zatim treba da ukucate sigurnosni kod koji vam iskoči putem kojeg dokazujete da niste robot ili program nego stvarna osoba.

Zatim treba da ispunite sledeća polja:

Nachname:

Vorname:

E-Mail:

E-Mail wiederholen:

* Passnummer/ broj pasoša:

Geburtsdatum/ datum rođenja:

Popunite još jednom sigurnosni kod i kliknete na dugme Speichern. Datum rođenja ne smije imati tačku na kraju godine.

Nakon toga stići će vam poruka na email da ste rezervisali termin za Vizu, a da ćete u roku 15 dana dobiti takođe još jedan email sa tačnim datumom i vremenom zakazanog termina.

Napomena

Ne radimo rezervacije termina. Ovo uputstvo je nastalo tokom više pokušaja autora ovog teksta da, onlajn putem, rezerviše  termin u ambasadi Njemačke za prijatelja. Sa njime autor želi da pomogne manje tehnički sposobnim čitaocima ovog sajta da sami bez plaćanja trećim licima uhvate termin besplatno.  Pogledajte i komentare naših čitalaca ispod, vrlo često njihova iskustva mogu biti korisna, takođe pozivamo da sami ostavite mišljenje ili poboljšanje ovog teksta putem komentara.

77 0 komentara