Counter Strike 1.6 i cenzura iliti cenzurisani ste

Counter Strike je megapopularna FPS igra napravljena od strane VALVE tima. Iako je prva verzija izdana još davne 1999 godine i dalje se aktivno igra. Na balkanu ima mnogo igrača i najpopularnija mreža je gametracker.rs i KGB serveri.

Zbog same popularnosti igrice postoji veliki broj razvijenih cheatova i hackova, koji vam daju prednosti nad protivnikom, kao npr wall hack (WH) gdje vidite protivnike kroz zidove ili AIM (automatsko nišanjenje i gađanje).

Svaki dobar server će imati aktivan tim admina koji će paziti na regularnost igre i izbacivati one igrače koji varaju. Onog trenutka kad primjete da varate oni će vas banovati ili zalijepiti cenzuru, koja će vam pobrkati sva podešavanja na vašem CS-u te će isti postati neupotrebljiv. Ako nemate backup, izgubićete i listu omiljenih servera iz “Favorites”. Na svaki sledeći server na koji uđete vaš nick će biti “Cenzurisan :(” i vaš CS 1.6 će slati razne prostačke poruke i psovke.

Dali su mi cenzuru i šta sad da radim?

 • Za početak ako ste varali uklonite u ugasite sve cheateve WH, AIM i slične.
 • Počnite da igrate pošteno.
 • Pratite upustvo ispod za uklanjanje cenzure.

Kako ukloniti cenzuru na CS 1.6 (uputstvo)

Najlakši način je da kompletno reinstalirate CS 1.6, znači obrišite stari, instalirate novi, podesite svoje omiljene postavke i moći ćete normalno da igrate.

Ručno uklanjanje cenzure je malo teže jer nove verzije plugina za cenzurisanje se i dalje razvijaju.

cenzurisan

 

Generalno postupak za brisanje cenzure je sledeći:

 1. U folderu “cstrike” (stoji tamo gdje je instaliran Counter Strike) obrišite censuree.cfg datoteku.
 2. U folderu “cstrike” (stoji tamo gdje je instaliran Counter Strike) obrišite cebackup.cfg datoteku.
 3. U istom folderu obrišite config.cfg datoteku.
 4. Pokrenite CS 1.6.
 5. Otvorite konzolu sa tildom ~ na tastaturi
 6. U konzolu kucajte “unbindall”.
 7. Otvorite opcije, klikom na “Options”, kliknite na “Keyboard” i kliknite na “Use Defaults” i kliknite “Apply” i “Ok”.
  Nakon ovoga sve će biti po starom. Ne zaboravite da maknete server na kojem ste dobili cenzuru jer će admin vjerovatno da vam je ponovo da.

Naravno ima slučajeva kada će admini namjerno da vas banuju i daju cenzuru iz čiste obijesti, jer mogu, ili zbog ljubomore kako ste bolji od njih. Lično sam doživio recimo da na određenim serverima (u koje obično uđemo kada su naši omiljeni serveri bio nedostupni), nakon odličnog skora u prvoj partiji i početna dva headshota u drugoj partiji admin pod  mi lupa cenzuru i ban. Naravno nikad u životu nisam koristio cheat.

Zato je preporuka ne ići na nepoznate servere sa adminima početnicima, jer posljedice mogu biti jako jako iritantne. Situacija je takva da imate bezbroj servera, a na mali milion head admini su djeca ispod 10 godina. Morate da naučite da ne uzimate ovakve stvari srcu.

One Comment