Šta je to Retrica i kako je instalirati?

Retrica je foto aplikacija za pametne telefone, primarno namjenjena za pravljenje “selfija”. Aplikacija sadrži 55 filtera u besplatnoj i 80 filtera u plaćenoj verziji. Najpopularniji filter je naravno retro efekat, koji daje fotografijama izgled kao iz prošlosti.

Iako sve te filtere možemo dodati na naše fotografije uz pomoć fotošopa naknadno, Retrica nam omogućava da to radimo u letu dok uzimamo fotografiju.

retrica

Kako instalirati Retricu na Android telefon?

  1. Otvorite Google Play Store.
  2. Kucajte u pretragu Retrica.
  3. Kliknite Instaliraj dugme (potrebno vam je oko 40 mb prostora na telefonu).

Kako instalirati Retricu na iPhone i iOs?

  1. Otvorite iOS App Store.
  2. Kucajte u pretragu Retrica.
  3. Kliknite Instaliraj dugme (potrebno vam je oko 40 mb prostora na telefonu)

Kako instalirati Retricu na Windows pametni telefon?

Nažalost verzija Retrice za Windows ne postoji, međutim postoji slična aplikacija pod imenom InstaCam, koja je možda čak i bolja od Retrice.

Nakon toga kada pokrenete aplikaciju igrajte se sa interfejsom da bi ste naučili gdje je šta. U sredini ispod fotografije nalai se okruglo dugme za uzimanje fotografija. Dole desno je ikona na kojoj birate filtere. Gore desno je ikona na koju birate prednju ili zadnju kameru. Dole lijevo je ikona da pregledate već napravljene fotke, gore lijevo je ikonica za opcije.

Ispod same slike imate pet ikonica. Prva je za pravljenje jedne slike, druga za niz od četiri slike, treća za pravljenje okvira sa sjenom u obliku suze, četvrta za pravljenje okvira sa slikom u obliku kruga i peta je vremenski okidač ako želite da se uslikate za zakašnjenjem bez ručnog okidanja.

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *